Van Tilburg naar het mooie Zuid-Afrika

Blijf op de hoogte en volg Sandra

22 Oktober 2017 | Zuid-Afrika, Ohrigstad

Hallo allemaal,

Hier ons eerste verhaaltje vanuit Ohrigstad. We zitten heerlijk buiten op de veranda met op de achtergrond een mooi landschap met de eerste dieren. We hebben al verschillende vogeltjes, baby slang bij ons huisje, zwijnen, herten, hoentjes, giraffe en jawel een konijn gespot!

Voordat het zover was ging er een hele reis aan vooraf:

Zaterdagochtend 21 oktober ging de wekker om 5:30 af....het is eindelijk zover, onze reis kan gaan beginnen.
Na eerst uitgebreid geknuffeld te hebben met de buuf en Sem werden we door onze buum naar Schiphol gebracht.
De reis begint al heel relaxt. Op Schiphol is het door alle extra beveiliging een drama van lange rijen, maar we hadden nog ff tijd voor een snelle koffie en muffin. Snel naar de Gate en we konden meteen inchecken. En jawel we werden uit de rij gepikt, overigens niet de eerste keer vandaag, onze stoelen waren dubbel geboekt en kregen andere plaatsen dan waarvoor we waren ingecheckt.

De vlucht verliep soepel en we waren na 2 maaltijden, 3 snacks en 4 films om 21:00 uur in Johannesburg. Ons hotel was naast de Airport en waren om 23:00 uur eindelijk op onze kamer en om 0:00 uur gingen onze luikjes dicht.

Om 7:00 uur werden we door een heerlijk deuntje van onze wekker gewekt en om 9:00 uur zaten we in onze huurauto.
Super op schema en alles verliep super soepel, totdat we erachter kwamen dat de omschrijving niet helemaal klopte en we gelukkig op de iPhone de TomTom hadden geïnstalleerd.
Onze Ford Eco Sport werd door onze coureur Robbert vlekkeloos Johannesburg uitgeloodst en reden we de snelweg op.......Eco wordt hier denk ik heeeeeel letterlijk genomen......heuveltje op gaat niet zo soepel, laat staan als we de bergen in gaan! Vrachtauto’s inhalen doen we ook niet meer, levensgevaarlijk met zo’n snelle Eco Sport! Tja coureur Robért tis geen Electric eej ;-))

De eerste kilometers door Zuid-Afrika, op weg naar Ohrigstad, waren saai. Het uitzicht was dor en we reden door de steenkolen industrie. Maar met een zak pepernoten op schoot is het best goed toeven. En de stadjes, riviertjes met de grappige en leuke namen in het Nederlands waren leuk en lachwekkend. We reden van Middelburg naar Belfast en hadden zo in een paar kilometers heel Europa gehad.

Onze lunch in het gehuchtje Dullstroom was geweldig. We hebben heerlijk bij Mrs Simpson gegeten. De muren zijn binnen groen/oranje gekleurd en hun telefoonnummer is een 10 cijferig nummer wat begint met 013!! We voelden ons meteen thuis, glas wijn erbij en het was compleet. Het tentje hing vol met oude tasjes, schoenen, jurken, foto’s en leuke spreuken.

Om 16:30 uur kwamen we aan bij ons verblijf voor de komende 2 dagen Hannah Lodge. Midden in de natuur en wat is het hier heerlijk rustig. Nu genieten van de heerlijke avond en morgen lekker uitslapen en even uitrusten.

We hebben overigens geen tijdsverschil met Nederland.
Welterusten voor straks en tot morgen.

Liefs Robbert & Sandra

• 23 Oktober 2017 - 08:32

De Buuf:

Lieverds wat leuk om zo'n reisverslag te krijgen
    Jullie hebben het goed voor elkaar. En tja vooral dat konijn hè, ik zou er ook meteen voor afreizen ☀️